domingo, 30 de agosto de 2009

COM CANVÍA LA VIDA!!

I això no es res, que diria un que les ha passat "magres" durant la seva vida, i mai no es millor dita aquí, allò de: tot depèn del color del cristall amb el que es miri.
Al 2003, vem tenir una il·lusió, una petita "meta" a la qual arribar, cert es que, al contrari del que sempre dic, en aquest cas l'il·lusió era un bé material; es tractava d'una Autocaravana, anys d'anar de càmping, en bungalou, tenda, caravanes... i al final, ens vem decidir, valorem varies opcions, fem quatre números, però en principi no hi ha cap problema; soci d'una petita empresa familiar, que com la majoria en aquell moment "anava tirant", i, ens vem engrescar.
Realment, ens ho vem passar molt be sortint, visitant països, altres paisatges, i coneixent gent nova, no només en els viatges, sinó a fòrums d'Internet, gent molt maca amb els que s'han viscut moments molt agradables, i que des de aquest modest blog, (reflexes del meu pensament) voldria agrair que ens obressin els braços i ens fessin l'honor de ser els seus amics.
Això no es cap comiat, ni de bon tros, no es diu adéu en cap moment. Tal i com dic al anunciat, es un canvi a la nostra vida, no un canvi d'amics.
Aquella empresa familiar que durant 29 anys ens ha donat per viure a la meva família i a uns quants mes, està ferida de mort, aquesta malai-da crisi no perdona ja ni l'antiguitat. Portem uns mesos lluitant, però, a hores d'ara, els braços ja no poden aguantar la destral i cau a terra un altre del miler de petites empreses que cada dia es veuen obligades a tancar, i que a mes a mes, la "sort" de ser autònom, implica que has d'anar tirant dels estalvis i ser previsor i desfer-te el mes aviat possible dels bens que no siguin de necessitat i els hi puguis treure un rendiment.
I això es així, hi ha que ser realista, i, malgrat s'ens trenca el cor només pensar-ho, fredament, per protegir la nostra economia familiar, el millor que podem fer ara es vendre la nostra AC.
Les sortides, les vacances, la manera de viatjar, evidentment ja no seran les mateixes, però això no vol dir que no es pugui tornar a repetir, maneres hi han per fer-ho, ganes i força, també, cal només paciència i constància en aquest nou projecte que requereix d'una total dedicació.
Us puc assegurar una cosa companys, i es que... estic feliç. Crec que el fet de "canviar de vida", si mes no la rutina laboral, ja em dona un altre punt de vista, un altre aire. En un principi, em sentia agobiat, incertesa. Com molts de vosaltres ja sabeu, a part de l'empresa, també soc Quiropràctic i tinc la consulta oberta per les tardes; en qüestió de dies l'amo del local, aprofitant la renovació del contracte, en fa una pujada important en el lloguer, casualment, la mateixa tarda veiem un altre local, en un altre barri, (sembla fet a mida per nosaltres); hem sentit un altre vegada, una il·lusió, no es una il·lusió material, ja que no serà nostre, es una il·lusió perquè es la petita empenta que ens feia falta per aixecar el vol del nostre projecte i fer-ho sense por, ho faré junt amb la persona que estimo, cadascú amb les seves teràpies i els seus pacients, però, compartint i lluitant per aquest projecte.
Vet aquí la reflexió de: com canvía la vida!!
Ara mateix no tinc ni idea d'on serem o si farem, o com les farem, les vacances de l'any vinent, de fet no tinc ni idea del que faré pel nadal, quasi tampoc el mes que ve; el que es ben segur, es que alguna cosa passarà i canviarà, i es per això mateix que, com he dit abans, estic content i soc feliç.
Ara penso i reflexiono, crec que haurien d'haver canvis mes sovint, apalancar-se i pensar que ja ho tenim tot fet... es molt monòton.

Una abraçada

23 comentarios:

nouespai dijo...

Sap molt greu que t'hagis de vendre l'auto, però per donar un salt sempre cal fer un pas enrere.
Espero de veritat que aquest sigui el pas necessari per donar el salt. L'auto, en realitat només és una eina per viatjar, en el moment que desitgis en podràs tenir de nou una altre.
Una força abraçada, t'esperem aviat.

Josep Ma. i família

Unknown dijo...

Gracies pel teu comentari i recolçament Josep M. Però, es un pas, es un del molts canvis que porta la vida i no ens ha de sapiguer greu... al contrari, aixo ens ensenya que res es per sempre i portarà algo positiu segur. Estem molt mal acostumats, ens pensem que ja ho tenim tot a la vida i que no hi ha res mes a fer... ens "apalanquem" per aixó, de tant en tant, va be un cop com aquest, per trencar costums i rutines, i alhora fer-nos mes forts i segurs.

Una abraçada amic.

Juanjo Molina dijo...

Hola Ramón, me alegra el positivismo con el que acojes estos cambios y las nuevas oportunidades que te pueda traer. Te deseo muchísima suerte en esta nueva etapa.

Juanjo.

Anónimo dijo...

Ramon, t'envejo el positivisme amb que afrones el que per la majoria fora un gran problema i una gran descepció.
Realment tot el que es pugui comprar o vendre no té cap mes problema. Et desitjo molta sort amb la teva nova empresa que de ben segur t'acompanyarà.
Una abraçada desde Lleida
Saur i familia

Unknown dijo...

Gracies pels vostres escrits. La qüestió es afrontar la vida tal i com et ve. No tot son "flors i violes", de tant en tant hi ha que ballar amb la mes lletja, però, igual aquesta persona balla de meravella i ens perdem oportunitats que si no et veus forçat, no les faries.
Gracies de tot cor, rebeu una forta abraçada.

Anónimo dijo...

Ramon, saps que amb auto o sense no et lliuraràs tan fàcilment de nosaltres. A reveure!

Mercè67 i companyia

Unknown dijo...

Mai a la vida Mercè. Si d'una cosa estic orgullós d'aquests anys que hem viatjat amb AC, no ha estat pas el veure mon i gaudir dels viatges, que, evidentment, m'han agradat, però pots estar ben segura que les persones que hem trobat, famílies com vosaltres, son, les que realment m'omplen de satisfacció.
Això no es cap impediment per gaudir d'una bona infusió tots plegats.
Una abraçada molt forta.

EvaV dijo...

Caram, Ramon, em sap greu que us hagueu de desfer de l'autocaravana. Està clar que "només" és un bé material, però s'hi viuen tants moments de lleure en família que és inevitable barrejar-hi sentiments. Com et diu en Josep Maria, cal el impuls del pas enrere per fer el salt, i això tu ets el primer de saber-ho. Us desitjo que feu un salt segur i en la millor direcció possible, i que us porti a bon port !!!

Anónimo dijo...

Hola Ramon i família!
Ens sap molt de greu que hagis de vendre't l'autocaravana però ens anima veure que t'ho prens amb tant optimisme.
Ha estat un plaer poder compartir amb vosaltres quedades i trobades i gaudir de la vostra companyia.
Esperem retrobar-nos ben aviat perquè ja saps, això no és un adéu, és un arreveure!
Fins aviat!

Família Mercuri - Lleida

Anónimo dijo...

Benvolgut Ramon i família,desde les Landas us enviavem un missatge pensant que estaveu a la vora, sense saber el que estava succeint.
Sentim amb tot el cor la noticia,tots hem viscut al vostre costat els primers passos d'aquesta auto que havieu comprat amb tota la il.lusió,tots hem compartit somnis,sortides,"""pastissos"""amb vosaltres ,sempre pensant que res no pot canviar ni canvia,però la realitat es un altre i la crisis dels petits i mitjans empresaris son ceges davant dels banquers i gobernants,però fan ferida a molta gent que com tu i com jo sufrim i vivim d'aquestes antigues empreses familiars.
Com bé dius,tot canvia,però l'altre dia vaig sentir una noticia d'una bona amiga meva que hem deia que anava a la festa del seu pare, i jo li dic _d'aniversari? i ella respon -no,celebrem el dia en que es va tencar la seva empresa en la cual estava molt involucrati hi dedicava moltes hores,o sia que es va arruinar,i jo li dic i que celebra i ella hem diu el seu neixament,desde aleshores es feliç amb el que fa,vivint i fent realitat un somni.
Vosaltres també comenceu de nou i espero i desitjo que sigui per millorar la vostra vida,i amb aixó no vull dir les coses materials,vull dir, la vida de veritat.
Una abraçada desde Navarcles.Molta sort i fins haviat.
Jepi,Carme,Pau i Judit.

Anónimo dijo...

hola ramon soy chano un abrazo y animo que tu te lo comes esto con patatas,me gusta tu optimismo y como lo afrontas,ojala todos tubieramos esa fuerza ,eso se llama cojer el toro por los cuernos ,un abrazo amigo.

Unknown dijo...

Hola Ramón, admirable l'optimisme que afrontes aquesta dificil situació. Per la AC no et preocupis que en uns anys aixó torna a canviar i tindràs un altre, fins i tot mes gran.

ANIMS I UNA FORTA ABRAÇADA

MAG Grup dijo...

Amb les teves paraules fas vibrar, amb el teu esperit estimar-te.

Només la gent amb la energia i l´empenta com la teva sap aixecar-se de la forma que ho has fet.

T´espera, encara, el millor de la teva vida.

Salut. els MAG de Ceret.

Unknown dijo...

Companys, amics tots, de tot cor us agraeixo moltisim les vostres paraules de suport i ànims, com ve diu l'Eva, no només es una AC, es un lloc on em viscut moltes situacions i vivències inoblidables, però no es l'únic lloc on es poden viure, com apunta Fermí, i com be sap en Chano, no em quedaré amb els braços creuats els dies festius o de lleure, i menys ara que els nanos es queden mes amb els seus amics i fem mes vida de parella, no se si mes gran o pot ser mes petita, fins i tot una camper ens fa gracia, però ara no, ara estic pel que estic i em tinc que centrar a fer les coses bé, i estic gaudint molt, us ho dic seriosament, es l'ilusió de quan comences algo, vull sentir el mateix que aquell senyor que comenta en Jepi, i estic segur que ho aconseguiré, i aquí, amics MAG de CERET, teniu vosaltres gran part de culpa, per ensenyar-nos que es pot viure d'un altre manera, que vosaltres ho veu fer i veu trencar amb moltes coses, i mes bé o malament, però esteu units en un projecte conjunt amb il·lusió i d'això es de l'única cosa que tinc enveja.
una abraçada molt i molt forta per tots.
Ramon i familia

Anónimo dijo...

Ramon i família, que us podem dir davant una situació com la que esteu passant, doncs que el vostre nou projecte us vagi genial,sabem per experiencia pròpia que quan decideixes empendre un nou camí te venen al cap preguntes com:
_anirá bé? faig el correcte? desgraciadament ningú no té la resposta, però amb empenta i ganes de treballar (i a vosaltres pel que he pogut llegir no us en falten)de ben segur us a d'anar bé, sou una parella molt trampada.
Us fem arribar de tot cor una forta abraçada per tots quatre, i esperem que sigui un parentesi curt i ens tornem a veure aviat, no importa l'element d'acampada qualsevol val per disfrutar de la vida.
Endavant amics i fins aviat.

Guillem, Dolors, Laia i Carla.gla

Anónimo dijo...

Segur que la decissió us ha costat moltíssim, pero veig que la teniu molt madura.
Tens raó, les coses canvien.. pero el que no voldriem que canviessis ets tu. Es igual amb què. Amb ac o sense, tu o jo... es un plaer poder tenir-te com amic. Això és el que m'importa.
També penso que igual necessitaves un impuls, que de vegades pensem que es negatiu com aquest, per donar un pas possitiu a la teva feina i a la vida com quiropràctic, que és una de les teves passions (com la música, com la família, com els viatges...).

Espero que de aqui a poc ens expliquis com has inaugurat el teu nou local... ens convidaràs?...pero abans truca'm... jijijj... vale?


Restem en contacte per tot el que necessitis.

Una forta abraçada a tu i als teus.

Jesús i familia.

Unknown dijo...

gracies novament amics, us agreixo tantes vegades com faci falta, tant aquells que escriviu al blog, com els que m'envieu privats o correus, i també els que em truqueu per telèfon, estic molt orgullòs de tenir tants amics i a mes, que ho sou de tot cor. I també aquells, que llegiu i no escriviu, que sou uns quants també i a vegades, no fa falta dir res però se sap que hi sou.
I tant que hi haurà inauguració Jesús, però abans dels pastissos, t'ho hauràs de "currar", ja saps que vull dir...
una abraçada.

Mireia dijo...

Hola Ramon,
Malgrat el disgust que us deu suposar haver-vos de desfer de l'ac, m'imagino també la il·lusió que teniu per començar aquest nou projecte.
Segur que el vostre optimisme us farà tirar endavant i de manera fantàstica. Molta sort!

Una forta abraçada
Mireia i família

Mª José dijo...

Els dos sou "especials"!!
Gràcies per regalar-nos un trocet de la vostra vida i ensenyar- nos tant en tant poc temps.
Estic ben segura que tindreu molta sort en aquest nou projecte en comú perque la il.lusió que teniu es la eina més poderosa.
FINS AVIAT sigui com sigui!!!
Un petó!!
Manel i Mª José

Anónimo dijo...

Bona nit Ramon i familia, ara hem vist el teu fil, hem quedat una mica parats per la vostre decissio de vendre l'ac, pero esperem que el negoci us vagi molt bé. Esperem que sigui una decisio temporal, hi que ens poguem tornar a trobar ben aviat amb ac o sense.
xguell i familia.

Unknown dijo...

gracies per ajudar tant amb els vostres comentaris... la veritat que quan sens tot això, un es troba millor i amb forces. Clar que es un canvi temporal, de fet tot es temporal en aquesta vida, però aquestes amistats, no ho son pas. En veurem, i molt aviat.

Una abraçada companys.

Unknown dijo...

Ho acabo de llegir, no hen sabíem res i hi ha poques coses a dir, nosaltres ja varem passar una situació similar fa molts anys i la nostra experiència diu que quan ets una persona com cal trobes el camí correcte i encara que ara no t'ho sembli, si mires a l'horitzó de manera optimista i veuràs una pujada que et fa sortir del forat.
Endevant, no desespereu, que a tot hi ha sortida.
No he llegit quina es la vostra situació actual per poder-vos ajudar en quelcom, a part de buscar comprador per l'AC, si també busqueu feina?, si necesiteu alguna cosa?... Ramón, si et fa falta alguna cosa o parlar de la nostra experiència o el que sigui, aqui ens teniu, a la vostra disposició.
Una abraçada.
Sole&oscar

Unknown dijo...

Oscar y Sole, moltes gracies, certament teniu rao amb el tema de fer les coses com cal.... es l'única manera de tirar endavant i sortir d'on sigui. Gracies companys de tot cor.